5/12/08

09-05-2008 Sightseeing tour of Lisbon and walk in the centre with guide

Going by bus to Lisbon and seeing a lot of windmills and wind turbines:

In the streets of Lisbon:

Special trees in Lisbon:

A tuna:

The Belgian girls in front of the Tower of Belém:

The Belgian and Italian students in front of the Tower of Belém:

Flowers for the teacher:


Diary of the Belgian Students (in Dutch):
Vrijdag 9 mei 2008.

Vandaag begonnen we de dag met een lekker ontbijt, zoals elke dag trouwens.
Hierna werden we opgewacht door 3 bussen. Deze namen ons mee naar de hoofdstad van Portugal, Lissabon, gelegen op 65 km van ons hotel.
Eenmaal toen we aangekomen waren, leidde een gids ons rond in deze grote stad. Zo zagen we veel monumenten waarbij we de nodige uitleg kregen.
We stopten even voor een fotosessie aan de toren van Belém die mooi versierd was met ballonnen. Ook op het drukste marktplein van Lissabon namen we even pauze, er was net een manifestatie van de beroepsbrandweermannen aan de gang.
Rond 13.30u. bracht de bus ons naar het restaurant Búfalo Grill waar we onze buikjes konden vullen. Dit restaurant ligt in het moderne deel van Lissabon waar in 1998 de wereldtentoonstelling plaatsvond. Na het lekkere middagmaal kregen we een uurtje vrij, wij kozen er natuurlijk voor om de winkels op te zoeken, ook kochten we een mooi boeket bloemen voor mevr. De Wilde ter gelegenheid van Moederdag. Daarna vertrokken we naar The Pavilion of Knowledge - Ciência Viva. Dit gebouw kun je vergelijken met Technopolis in Mechelen. We deden er verschillende experimentjes, ook van het cybercafé maakten we dankbaar gebruik om eens contact te nemen met het thuisfront.
Om 17.45u. was het tijd om terug naar het hotel te gaan.
Na het avondmaal kregen we wat tijd om ons klaar te maken om naar de disco te gaan.
Na deze vermoeiende dag gingen we slapen.

Ancy en Jasmien

No comments: